- tvaroh: mléčný výrobek (tedy zdroj vápníku); relativně vysoký obsah bílkovin; nemusí se zpracovávat; má relativně dlouhou trvanlivost (můžete mít zásobičku v lednici); dá se jíst na sladko i slano
- smetana: mléčný výrobek (zdroj vápníku); vysoký obsah tuku; má relativně dlouhou trvanlivost; vhodná na zjemnění omáček
- drůbeží maso: zdroj bílkovin; málo tuku; je dobré si hlídat, z jakých chovů maso je a jestli je čerstvé; musí se tepelně opracovat, což vyžaduje čas; má relativně krátkou dobu trvanlivosti
- drůbeží šunka: zdroj bílkovin; uzenina; nemusí se zpracovávat; má relativně krátkou dobu trvanlivosti
- tofu: zdroj bílkovin; málo tuku; rostlinný původ; nemusí se zpracovávat; má relativně dlouhou trvanlivost; nemusíte hlídat, odkud je apod.
- brambory: zdroj složitých cukrů (škrobu); obsahují mnoho minerálů a stopových prvků (hl. draslík), esenciální aminokyseliny, vlákninu; jejich zpracování vyžaduje množství času (mytí/škrábání, krájení, vaření); mají dlouhou dobu trvanlivosti
- těstoviny
- kuskus
- rýže natural
Recepty na studená a teplá jídla vhodná pro kojící matky s délkou přípravy do 15 minut ;)
19. září 2011
O nejčastějších surovinách
V tomto příspěvku představuji nejčastěji užívané suroviny, jejich výhody a nevýhody vzhledem k výživě kojících žen.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat